spectral-06_1860x900
spectral-04_1860x900

Van een garagefirma naar wereldmarktleider

Spectral smart Furniture wordt in 1994 door de drie broers Frank, Heiko en Markus Krämer opgericht. Na verschillende mislukte projecten zoals de ontwikkeling van halogeenlampen, gemotoriseerde skateboards en luidsprekers van plexiglas hebben de drie studenten een passie voor de productie van HiFi-racks ontwikkeld waar ze graag verder mee wilde gaan. Een verstandige beslissing bleek later.

Het eerste Krämer-meubel werd geboren in de garage van hun vader. Hier ontstond met KONKAV de eerste serie Spectral-racks die tot 2010 in het programma heeft gezeten. Na het eerste verkoopsucces en de opbouw van andere modellen volgde in 1999 de opbouw van de eerste hal met productie en beheer in het Schwäbische Bietigheim. De basis voor verdere groei werd gelegd. Al in 2003 telden de drie gebroeders Krämer ongeveer 60 werknemers in hun team en een verdere groei volgde later.

In 2006 werd een extra productie- en logistieke faciliteit toegevoegd in Pleidelsheim op enkele kilometers afstand van de eerste hal. In hetzelfde jaar volgden verdere productinnovaties en trendsettende veranderingen in marketing en verkoop waardoor Spectral op weg was om de nummer één van Duitsland te worden.

Andere meubelfabrikanten verplaatsen hun productie naar het Verre Oosten. Spectral produceert in Duitsland en dat gaat niet veranderen. Met onze fabriek in Pleidelsheim bij Stuttgart hebben wij in 2010 een duidelijke bekendheid in de productiestandaard van Duitsland afgegeven. Een beslissing, waar niet alleen onze medewerkers, maar waar ook onze klanten een voordeel uit kunnen halen. Wij bieden de hoogste kwaliteit en korte levertijden. Wij behoren tot de beste media meubel specialist van Europa. Wij zijn marktleider in het premium segment en voorzien in Duitsland meer dan 170 personeelsleden aan een baan. En nog meer wereldwijd. Inmiddels exporteren we wereldwijd in 40 landen.

De oprichters van het bedrijf zien het geheim van hun succes in twee spreuken die hun vader hen heeft gegeven: Blijf werken, praat niet te veel en maak het zo eenvoudig mogelijk. Met andere woorden: als je ijverig bent en blijft en je vasthoudt aan het ontwerp dan volgt de rest vanzelf.

Spectral Worldwide

Spectral Audio Möbel GmbH has a worldwide distributor network.

To find your distributor or retailer, please contact us

spectral-05_1450x962