Sonos Sub tv-meubel

Kan je een sub zomaar in een tv-meubel integreren? Dit hoeft zeker geen probleem te zijn, mits de toegepaste subwoofer aan een aantal voorwaarden voldoet. 

Zo is het belangrijk om vooraf te weten wat een subwoofer nu eigenlijk voor toevoeging is aan de bestaande soundbar en surroundspeakers. Bij de Spectral staat bijvoorbeeld de Sonos Sub bovenaan het lijstje als subwoofer integratie in het tv-meubel.

Waarom dit zo is leggen wij je graag hieronder uit, of bekijk meteen alle Spectral tv-meubels.

Sonos Sub tv-meubel
Sonos Sub tv-meubel Next

Subwoofer tv-meubel

Spectral Next Subwoofer uitsparing

Sonos Sub tv-meubel

Subwoofer tv-meubel

Subwoofer uitsparing bij Spectral Ameno, Brick, Cocoon, Scala 

Voorwaarde 1:
een sub die niet resoneert.

Met de Sub van Sonos ervaar je lager laag, voel je elke dreun met een zuivere en diepe bass zonder dat de Sub resoneert doordat twee kracht-opheffende drivers vibraties dit weten te voorkomen. Zo neemt de Sonos Sub de laagste frequenties waardoor de Sonos soundbar en surroundspeakers zich op de midden- en hoge frequenties kunnen richten waardoor je een totale geluidsbeleving ervaart alsof je in de bioscoop zit. Daarmee is de Sonos Sub ideaal om toe te passen in de soundbar tv-meubels van Spectral.

Sonos Sub tv-meubel

Voorwaarde 2:
de sub mag ook plat liggen.

Het is geen harde voorwaarde maar geeft wel een beter design aan het tv-meubel wanneer je de sub plat kunt neerleggen in het meubel. De Sonos Sub heeft hier geen probleem mee, sterker nog in de Sonos App kun je de positieaanpassing inschakelen wanneer je de Sub op z’n kant legt en vervolgens in het Spectral tv-meubel schuift van slechts 21 centimeter hoog.

Beschik je over een subwoofer welke niet plat mag liggen maat het geluid van de subwoofer is wel naar beneden gepositioneerd (down-fire) dan heeft Spectral ook subwoofer-meubels waarin de sub rechtop kan staan.

Sonos Sub tv-meubel

Voorwaarde 3:
een sub uitsparing in de bodem.

Sinds de introductie van de Sonos Sub in 2012 heeft Spectral als eerste een speciale subwoofer-uitsparing toegevoegd als optie. Deze optie in de bodem van het Spectral meubel laat de sub uit het zicht verdwijnen achter een gesloten klep of een soundbar stofklep. Het eventuele resoneren wordt tegengegaan dankzij de rubberen voetjes welke Spectral meelevert om onder de subwoofer te plakken.

Sonos Sub tv-meubel