soundbar tv-meubel

Een tv-meubel met soundbar en subwoofer integratie, kan dat wel met het geluid van de soundbar en sub? Alleen op de juiste manier, dat dan weer wel. Bij ieder soundbar tv-meubel van Spectral wordt er namelijk niet alleen gekeken of de soundbar passend is, maar ook of deze nog goed klinkt wanneer deze eenmaal verwerkt zit in het tv-meubel.

Stijlvol geïntegreerd en compleet onzichtbaar verborgen in het soundbar tv-meubel. Van verbeterd tv-geluid tot aan een volwaardige thuisbioscoop met adembenemend geluid in hoogwaardige kwaliteit. Ons specialisme maakt het mogelijk om geluid te horen en te voelen zonder het te zien, precies dat is smart furniture van Spectral.

Maak hierbij een keuze die past bij jouw geluidswensen, waarna wij de soundbar (en sub) volledig uit het zicht laten verdwijnen. 

Bekijk de drie mogelijkheden van Spectral met daarbij alle bediening in eigen hand dankzij de App van Sonos:

 • Spectral BRP1 soundbar: beter geluid met de stijlvolle integratie
 • Sonos soundbar: prima geluid met de integratie van de Arc of Beam
 • Spectral VRP1: het beste geluid als pure thuisbioscoop naadloos geïntegreerd
Spectral soundsystemen magazine
soundbar tv-meubel

alle bediening in eigen hand

Sonos S2 App – verbeterd design voor nog meer gebruiksgemak.

Zet je televisie aan en ervaar direct tv-geluid. Staat de tv overdag uit? Geniet dan van streaming radio of je eigen music playlist op bijvoorbeeld Spotify.

Beheer het soundsysteem probleemloos samen met alle andere Sonos speakers. Pas het volume aan, groepeer speakers om synchroon af te spelen, sla favorieten op, pas instellingen aan en meer met de kosteloze Sonos App.

Sonos S2 App

Spectral BRP1

Onzichtbaar geluid, klinkt nog beter en is stijlvol verborgen met het Spectral BRP1 soundsysteem gecombineerd met de Sonos Amp. 

Dit passieve soundsysteem is speciaal ontwikkelt door Canton® en exclusief ontworpen voor de soundbar tv-meubels van Spectral. Hiermee haal je een geweldige muziekervaring in huis en krijg je een aanzienlijk beter en krachtiger tv-geluid. De aansturing van de BRP1 wordt geregeld met de Amp, de veelzijdige versterker van Sonos voor een echte Sonos beleving waarvoor dit soundsysteem speciaal geoptimaliseerd is.

Breidt het soundsysteem BRP1 uit met de Sonos Sub voor voelbare extra diepe bass en maak het compleet met een set Sonos One surroundspeakers voor nog meer thuisbioscoopgevoel en kamervullend geluid.

 • soundsysteem Spectral BRP1: € 799
 • geschikt voor: Ameno, Brick, Cocoon, Next en Scala
 • versterker Sonos Amp: € 799
 • uitbreidbaar met de Sonos Sub: € 849
 • uitbreidbaar met de Sonos One: € 229 (prijs per stuk)
Spectral BRP1 specificaties
soundbar tv meubel
spectral brp1 sonos amp

spectral x sonos

Spectral BRP1 is geoptimaliseerd voor de Sonos Amp

soundbar tv meubel

soundbar tv meubel

onzichtbaar geluid, klinkt nog beter en is stijlvol verborgen

soundbar tv meubel

Spectral BRP1 soundsysteem

naadloos geïntegreerd en volledig compatibel met Sonos

prima geluid

Omdat het aantal beschikbare soundbars in de markt gigantisch is, hebben wij bij Spectral juist daarom soundbar tv-meubels ontwikkeld met een universele soundbar adapter welke voor bijna elke soundbar passend is. Bijvoorbeeld voor het meest vooraanstaande merk Sonos hebben wij een de grootste collectie tv-meubels voor Sonos waarbij zelfs voor de Sonos Sub een plekje in het meubel te reserveren is.

 • kies de Sonos Beam als soundbar in het meubel
 • kies de Sonos Arc als soundbar in het meubel
 • integreer de Sonos Sub als extra optie in het meubel
soundbar tv meubel
soundbar tv meubel

soundbar klep

goed geluid, onzichtbaar verborgen achter de stofbespannen klep

soundbar tv meubel

sonos

arc, beam en sub zijn passend voor de Spectral soundbar tv-meubels

spectral sonos

spectral x sonos

soundbar tv-meubels van Spectral zijn geoptimaliseerd voor Sonos

Spectral VRP1

Je eigen thuisbioscoop naadloos geïntegreerd en stijlvol verborgen bereik je met het beste geluid dankijz het Spectral VRP1 soundsysteem. 

Dit passieve soundsysteem is speciaal ontwikkelt door Canton® en exclusief ontworpen voor de soundbar tv-meubels van Spectral. Hiermee haal je een extreem krachtig geluid in huis met een adembenemende tv- en muziekbeleving in high-end kwaliteit. De aansturing van de VRP1 wordt geregeld met de Amp, de veelzijdige versterker van Sonos voor een echte Sonos beleving waarvoor dit soundsysteem speciaal geoptimaliseerd is. 

Breidt het soundsysteem VRP1 uit met één of zelfs twee Sonos Sub's voor voelbare extra diepe bass en maak het compleet met een set Sonos One surroundspeakers voor nog meer thuisbioscoopgevoel en kamervullend geluid.

 • soundsysteem Spectral VRP1: € 1.799
 • geschikt voor Ameno en Scala
 • versterker Sonos Amp: € 799
 • uitbreidbaar met de Sonos Sub: € 849
 • uitbreidbaar met de Sonos One: € 229 (prijs per stuk)

Op zoek naar de complete Spectral VRP1 specificaties? Download ➔ hier

soundbar tv meubel
spectral vrp1 sonos amp

spectral x sonos

Spectral VRP1 is geoptimaliseerd voor de Sonos AMP

soundbar tv meubel

soundbar tv meubel

onzichtbaar geluid, klinkt adembenemend en is naadloos geïntegreerd

soundbar tv meubel

Spectral VRP1 soundsysteem

je eigen thuisbioscoop direct verbonden met Sonos

Veelgestelde vragen over de voordelen van het Spectral passieve soundsysteem.

Wat is het voordeel in het gebruik van de Spectral BRP1 en VRP1 passieve luidsprekers samen met de Sonos Amp?

De passieve Spectral-luidsprekers BRP1 en VRP1 zijn optimaal afgestemd op de Spectral-meubelen en de Sonos-versterker. Het volume van de meubelen wordt volledig benut om het beste geluid te bereiken. Een soundbar daarentegen heeft door zijn compacte ontwerp een veel kleiner volume en kan hierdoor vaak niet op gelijk niveau presteren als het niveau van een klassieke luidspreker, vooral niet als het gaat om muziek en basweergave. De Sonos Amp is een krachtige slimme versterker, in combinatie met de Spectral BRP1 of VRP1 krijg je een uitstekend geluidssysteem en is zelfs volledig compatibel met alle andere Sonos producten.

Wat is het verschil tussen de Sonos soundbar en het Spectral BRP1 soundsysteem?

Met losse Arc, Beam of Ray als soundbar van Sonos is helemaal niets mis en past dit uitstekend in de soundbar tv-meubels van Spectral. Wil je echter nog beter geluid met een naadloze integratie wat er stijlvol uit ziet en volledig compatibel is met de overige speakers van Sonos. Dan is de Spectral BRP1 in combinatie met de Amp van Sonos het ideale soundsysteem voor thuis.

Heb ik altijd de Sonos Amp nodig bij het Spectral BRP1 soundsysteem?

Ja, tenminste dat is ons advies omdat het Spectral BRP1 speciaal geoptimaliseerd is om het beste te presteren met de Amp van Sonos. Daarnaast haal je hiermee de volledige Sonos integratie in huis en kun je het BRP1 soundsysteem op elk willekeurig moment uitbreiden met extra Sonos speakers en de  Sonos Sub. De aansturing met een ander merk versterker is uiteraard ook mogelijk met het BRP1 soundsysteem.

Heeft de Sonos AMP ook Dolby Atmos ondersteuning?

Nee, de Sonos Amp heeft op dit moment nog geen Dolby Atmos ondersteuning waardoor het Spectral BRP1 soundsysteem dit niet virtueel kan weergeven. Wil je daadwerkelijk Dolby Atmos, kies dan voor de Sonos Arc.

Mijn Sonos soundbar in een Spectral tv-meubel: heeft dat geen invloed op het geluid?

Nee, naar onze mening en ervaring met veel geïnstalleerde Spectral soundbar meubels bij de klanten thuis heeft dit geen noemenswaardige invloed op het geluid. De speciaal ontwikkelde soundbar adapter is in hoogte verstelbaar, hierdoor kun je de soundbar op de juiste hoogte in het Spectral soundbar meubel monteren en klinkt het nog steeds zoals het bedoeld is.

De Sonos Arc in een Spectral soundbar tv-meubel: heeft dat geen invloed op het Dolby Atmos effect?

Nee, geen significant verschil. Samen met Sonos heeft Spectral uitvoerige tests gedaan in de Spectral showroom, waarbij de Sonos Arc in een Spectral soundbar element van 1.26m breed en 21cm hoog nog steeds hoorbare effecten heeft. Dit heeft enerzijds te maken met de speciaal ontworpen akoestische stofbespannen klep en anderzijds met de geweldige TruePlay software van Sonos voor een uitstekende kalibiratie. Zo goed zelfs dat na het uitvoeren van de TruePlay software de Sonos Arc warmer klinkt met de gesloten soundbar klep, dan met de stofklep geopend.

De Sonos Sub in een Spectral soundbar meubel: gaat dit dan niet resoneren?

Nee, de Spectral meubels zijn uit te voeren met een speciale subwoofer uitsparing in de bodem van het meubel. Dit zorgt ervoor dat de Sonos Sub het lage bass geluid zowel door de voorzijde van de akoestische soundbar klep als door de bodem kwijt kan. De Sub is daarbij uitermate geschikt om plat op de bodem van het Spectral meubel te leggen zodat in de meeste modellen de soundbar en sub uit het zicht verdwijnen.  

Ik wil mijn Sonos soundbar toch op het Spectral meubel: kan dat ook?

Ja, uiteraard kan dat ook. Bij elk soundbar meubel van Spectral kun je zonder meerprijs de topplaat voorzien van een kabeldoorvoer en de stofbespannen klep wijzigen naar een dichte gesloten klep. Is er toch die twijfel onder de noemer het oog wil ook wat, laat je dan overtuigen door een bezoek te brengen aan het officiële Sonos Experience Store bij Spectral in de showroom. Hier kun je alle Sonos producten voelen en beluisteren waarbij je zelf de Sonos soundbar zowel op als in het tv-meubel kunt beoordelen.

Voor mijn Sonos soundbar heb ik geen ruimte voor een tv-meubel maar wel voor een tv-standaard: heeft Spectral dat ook?

Ja absoluut, Spectral heeft een speciaal ontwikkelde collectie tv-standaards waarbij de Sonos soundbar Arc, Beam en Ray onder de televisie gemonteerd worden en stijlvol blenden met de rest van het interieur. Bekijk de Spectral tv-stands Art, Circle, Tube en Tray voor meer details.

Wat is het verschil tussen de Spectral VRP1 en BRP1?

Het verschil is dat het Spectral soundsysteem VRP1 een echt thuisbioscoopsysteem is met twee behuizingen met een eigen linker en rechterspeaker, dit zorgt voor adembenemende tv en muziekbeleving in high-end kwaliteit. Het BRP1 soundsysteem is opgebouwd uit een 2-kanaals thuisbioscoop systeem (voor links en rechts) en daarmee compacter.

Heb ik altijd de Sonos Amp nodig bij het Spectral VRP1 soundsysteem?

Ja, tenminste dat is ons advies omdat het Spectral VRP1 speciaal geoptimaliseerd is om het beste te presteren samen met de Sonos Amp. Daarnaast haal je hiermee de volledige Sonos integratie in huis en kun je het VRP1 soundsysteem op elk willekeurig moment uitbreiden met extra Sonos speakers en de  Sonos Sub.

Waarom is het VRP1 soundsysteem alleen passend voor modellijn Ameno of Scala?

De reden is dat het soundsysteem VRP1 dusdanig uniek is dat de ontwerpers van Spectral hebben gekeken bij welke modellijnen dit soundsysteem het beste tot zijn recht komt. Om het VRP1 soundsysteem toepasbaar te krijgen is bij de modellijn Ameno een minimale breedte van 2.52m nodig en bij de Scala is dit 2.65m.

Is het Spectral BRP1 en Spectral VRP1 soundsysteem ook los verkrijgbaar?

Nee, de Spectral soundsystemen BRP1 en VRP1 worden uitsluitend geleverd in combinatie met de Spectral soundbar tv-meubels en zijn niet als los product te koop.