Terug naar overzicht
Datum: 12 mrt 2018

De belangrijkste tips voor je eigen tv meubel op maat.

Spectral geeft je de belangrijkste aandachtspunten cadeau.

De mogelijkheden voor een tv meubel op maat zijn oneindig. Tenslotte kies je niet voor niets voor het origineel.

Je eigen meubel helemaal naar wens samenstellen is meer dan alleen het doorgeven van de breedte, hoogte en diepte maatvoering. Wij geven je graag een aantal belangrijke tips mee. Veel aanbieders nemen het merk Spectral als inspiratiebron voor het aanbieden van een tv-meubel op maat. Zo haal je een echte look-a-like in huis, vaak gelakt, wat er natuurlijk in eerste instantie fantastisch uit ziet. De ervaring is na verloop van tijd helaas anders. Spectral kiest er niet voor niets voor om de tv-meubel met het speciale Optiwhite® glas af te werken.

Glas? Dat spiegelt en glimt toch enorm? Bij Spectral is het een keuze. U kunt kiezen uit glanzend glossy of gesatineerd mat. Met name het speciale Optiwhite® gesatineerde glas heeft grote voordelen in vergelijking met andere gespoten tv meubels.

Vier voordelen van tv-meubel afgewerkt met glas:

 1. Spectral werkt uitsluitend met 4mm gesatineerd glas wat aan de onderzijde gelakt wordt.

 2. Glas zal nooit verkleuren in zonlicht omdat glas een dood materiaal is en de lak onder het glas zit.

 3. Gesatineerd gelakt glas ziet er van afstand uit als een zijdeglans gelakt meubel.

 4. De glasplaten worden aan de onderzijde gespoten, zijn achteraf altijd vervangbaar en zeer krasvast.

Een ander belangrijk voordeel en misschien wel het belangrijkste voordeel op de lange termijn. De romp van elk Spectral meubel wordt compleet verlijmd. Daarna worden de glasplaten middels verstelbare inbusschroeven vastgezet zodat ze uit te richten zijn, wel zo handig als de muur niet helemaal recht is. Hierdoor kan de houten romp toch werken; waar ten op zichte van in kleur gespoten tv-meubels de hoeken in verstek vroeg of laat kunnen gaan openstaan en scheuren. Dit kan ontstaan doordat de aanwezige randapparatuur warmte en temperatuur wisselingen afgeven in het meubel. Toch iets waar je rekening mee kunt houden bij de aanschaf een gelakt meubel.

De aandachtspunten voor het ontwerpen van een slim en doordacht tv-meubel worden ook niet voor niets gedaan door een speciaal team van eigen Spectral ingenieurs. Neem bijvoorbeeld een zwevend tv meubel op maat. Bij Spectral gaan wij uit van de modulaire tv-meubels die in de praktijk al voldoen, om vervolgens de constructie zo aan te passen dat uw eigen tailor made Spectral meubel helemaal naar wens is en voldoet aan onze kwaliteitseisen. Een meubel ophangen kan iedereen, maar een wandhangend tv meubel van Spectral moet perfect en absoluut veilig aan muur gemonteerd kunnen worden.

Spectral tv meubels op maat
spectral_maatwerk-tv-meubel_03spectral_maatwerk-tv-meubel_01spectral_maatwerk-tv-meubel_04spectral_maatwerk-tv-meubel_02spectral_maatwerk-tv-meubel_05
spectral_maatwerk-tv-meubel_03spectral_maatwerk-tv-meubel_01spectral_maatwerk-tv-meubel_04spectral_maatwerk-tv-meubel_02spectral_maatwerk-tv-meubel_05

Andere tips waar je op moet letten bij een maatwerk tv meubel.

lees hier het advies van Spectral.

 • Welke kleur? Gelukkig heeft Spectral vijf basiskleuren en jaarlijks tien actuele accentkleuren, dat maakt het iets eenvoudiger om te kiezen. Deze trendkleuren zijn een samenstelling uit de speciale 1.950 beschikbare NCS®-kleuren waaruit je een keuze kunt maken.

 • Ergonomie? Door de jarenlange ervaring weet Spectral inmiddels wat een ideale kijkhoogte voor een tv-meubel is. Neem mee dat de televisie in hoogte instelbaar is, welke veilig gemonteerd is aan de unieke draaibare tv-beugel van Spectral.

 • Soundbar of Spectral sound? De soundbar tv-meubels van Spectral zijn speciaal ontworpen voor het integreren van de bekende soundbar merken als Bose, Heos, Sonos etc. dankzij een universele soundbar adapter. De losse subwoofer kan in veel gevallen ook in de meubels geïntegreerd worden, zonder dat het meubel resoneert. Liever geen soundbar met losse sub? Kijk dan eens naar de unieke Spectral soundsystemen, de BRA2 en VRA2 voor een echte thuisbioscoop ervaring.
 • Verlichting rondom het tv-meubel? Als je de naam Smart furniture koppelt aan je naam, dan is het logisch om ook Smart light verlichting aan te bieden. Kies deze toevoeging aan de bovenzijde, zijkanten en zelfs aan de onderzijde van het tv-meubel en met een simpele aanraking op de glasplaat geniet je van een sfeervolle verlichting.

 • Infrarood bediening? De televisie en randapparatuur moeten binnen bereik zijn van de afstandsbediening. Apparatuur die minder vaak gebruikt worden zoals een blu-ray speler of spelcomputer kunnen achter kleppen of deurtjes opgeborgen worden. Netjes uit het zicht en toch te bedienen dankzij Spectral Smart Light Control. Je kunt de randapparatuur namelijk achter gesloten kleppen nog steeds gebruiken via een gratis app of met de originele afstandsbediening.

 • Ruimte voor bekabeling? Natuurlijk wil iedereen een ondiep tv meubel, alleen dien je wel rekening te houden met de aanwezige randapparatuur. De wirwar aan kabels hebben ruimte nodig in het meubel, en niet te vergeten moet het randappartuur wel de warmte kwijt kunnen. Een tv-meubel aan de achterzijde volledig afsluiten is niet slim.

 • Draadloos opladen of veilig in een dock? Smart furniture is niet voor niets een claim van Spectral. Niet meer zoeken naar een oplaadkabel voor je iPhone, dankzij Spectral Smart Charge. Je iPhone simpelweg op de glasplaat van het meubel leggen en het draadloos opladen begint. Toch meer een stylish look, dan zijn er de speciaal ontwikkelde Spectral Smart Docks geschikt voor de modellijnen Next en Ameno.

 • Tv-meubels met ophangsystemen? Wij zijn groot voorstander van een hangend tv meubel. Maar naast dat ophangen definitief is, moet het ook toegepaste meubelbeslag ook aan belangrijke normen voldoen. Ga daarom niet zo maar met een onbekend tv-meubelmerk aan de slag zonder dat je weet of de ophangconstructie wel veilig is. Spectral maakt uitsluitend gebruik van kwaliteits ophangsystemen. Daarnaast adviseren wij altijd om gebruik te maken van de Spectral Montage Service.

 • Klanten vertellen? Wanneer je het orgineel bent op het gebied van tv-meubels, is het ook belangrijk om te lezen wat er over Spectral geschreven wordt. Bekijk onze onafhankelijke reviews op klantenvertellen.nl

 • Spectral Showroom? Een uitnodiging om zelf te komen kijken, aan te raken en te luisteren. Bekijk de grootste collectie tv-meubelen in Nederland in de Spectral Showroom en ervaar het perfecte samenspel van interieur en een adembenemende thuisbioscoop.
Praktische tips bij maatwerk tv-meubels
spectral_maatwerk-tv-meubel_06spectral_maatwerk-tv-meubel_07
spectral_maatwerk-tv-meubel_06spectral_maatwerk-tv-meubel_07
Deel dit bericht