Zwevend tv meubel

Strakke zwevende tv-meubels van Spectral.

Door de tijdloze vormgeving en de onverslijtbaarheid van de componenten worden de tv-meubels van Spectral mettertijd steeds mooier. Extra opvallend is een zwevende plaatsing van tv-meubels. Door het ontbreken van duidelijk zichtbare pootjes en ophangbeugels ziet een zwevend tv meubel er nog strakker uit dan een regulier tv-meubel. Zo maakt Spectral het tv meubel met ruimte voor de soundbar en subwoofer.

Bekijk onze meubels

Zwevend tv meubel; praktisch en flexibel

Een zwevend tv meubel is, net als alle andere tv-meubels van Spectral, uitermate praktisch. Perfect geschikt om alle randapparatuur van uw thuisbioscoop, inclusief bedrading, in op te bergen, zodat u ongestoord kunt genieten van heerlijke familiefilms, spannende thrillers of een té gek concert vanaf uw eigen bank. Maar de modellen van Spectral zijn ook zéér flexibel. Ze zijn ervoor ontworpen om moeiteloos uw thuisbioscoop uit te kunnen breiden met nieuwe apparaten of om defecte onderdelen te kunnen vervangen.

Zelf samen te stellen
Een van de bijzondere voordelen van een zwevend tv-meubel van Spectral is dat u zelf uw tv-meubel kunt samenstellen op basis van de verschillende basismodules. Door de ruime keuze aan modules, de variatie in afmetingen van de modules en de beschikbare materialen en kleuren, is vrijwel elk persoonlijk samengesteld meubel uniek en past het perfect bij de wensen van de klant

Kijk snel verder en raak enthousiast over de styling en de gebruiksmogelijkheden van de zwevende tv-meubels van Spectral.

universeel-soundbar-meubel-spectral-scala
hangend-tv-meubel-spectral-scala

De ideale hoogte voor een zwevend tv-meubel?

Bij Spectral weten wij dit precies.

Hoe wij de hoogte bepalen voor een zwevend tv meubel hangt af van de gekozen Spectral modellijn. Air, Ameno, Brick, Cocoon, Scala en Next zijn allemaal hangend aan de muur te bevestigen. Maar voordat je kiest voor een tv-meubel aan de wand is het belangrijk om vooraf een aantal belangrijke vragen te beantwoorden:

  • Is de muur waaraan het meubel komt te hangen een goede stenen muur?
  • Is de muur helemaal strak gestuct?
  • Zitten de wandcontactendozen / stopcontacten op de juiste posities?
  • Komt de televisie aan de muur te hangen of aan een draaibare tv-beugel?

Een goede stenen muur is een vereiste.
Het effect van een zwevend tv-meubel is inmiddels wel uitgelegd maar vaak genoeg blijkt de wand helemaal niet geschikt te zijn om een zwaar model te kunnen dragen met alle gevolgen van dien. Veiligheid staat bij Spectral voorop. Mocht er geen zekerheid zijn over de sterkte van de muur neem dan vooraf contact met ons op. Vooraf een bezoek van het Spectral montageteam kan erger voorkomen.

Strak gestuct geeft het mooiste resultaat.
Maar liefst 3.30 meter breed is het idee voor een zwevend Spectral tv meubel. De wand is helemaal strak gestuct dus geen enkel probleem. Hou er rekening mee dat bij lange lengtes een dergelijk model misschien niet helemaal strak tegen de muur gesteld kan worden. Het kan namelijk goed dat het stucwerk niet zo strak is als vooraf gedacht. Gelukkig zijn de hangende meubels van Spectral 4 dimensionaal te stellen en de glasplaten nog individueel uit te lijnen maar toch kan het voorkomen dat er naden ontstaan tussen het meubel en de wand.

Stroompunten en tv-signaal.
Staat de keuze voor een zwevend tv-meubel vast dan is ons advies om vooraf goed te weten of de wcd's (wandcontactdozen) op de juiste positie zitten. Het is namelijk mooier dat deze achter het meubel uit het zicht vallen. Onze monteurs zagen ter plekke een uitsparing in de achterwand van het meubel zodat de stopcontacten en coax/utp signalen altijd bereikbaar blijven. Het is ook mogelijk om via maatwerk de achterwand helemaal voor te bereiden met kant-en-klare strak gefreesde uitsparingen.

Lees meer over maatwerk tv meubels

Smart tv aan de wand.
Je zou zeggen "de monteurs hangen met gemak een tv aan de wand". Dat klopt, mits eraan gedacht is om in de muur een sleuf te frezen waar een brede kabelgoot helemaal in weggestuct is. Een simpel pvc-pijpje voldoet namelijk niet meer met de huidige HMDI-stekkers van tegenwoordig. De meest gekozen oplossing is de unieke draaibare tv-beugel van Spectral. Deze geborstelde aluminium buis van Spectral is voorzien van een speciale adapter om televisies tot wel 70 kg te kunnen dragen en alle kabels door de buis te laten verdwijen. De televisie kun je met een pinkbeweging gemakkelijk laten draaien. 

ameno_zwevend-tv-meubel

zwevend tv-meubel

Spectral Ameno 4.10 meter breed, hangend tv-wandmeubel.

ameno_zwevend-tv-meubel-vra2

wandhangend tv-meubel

Ameno wandhangende tv-meubels inclusief sound.

ameno_zwevend-tv-meubel-soundbar

Spectral zwevende thuisbioscoop

Spectral VRA3
Het beste front surround soundsysteem wat er te koop is.

veelgestelde vragen

Wanneer kies je voor een zwevend tv-meubel op maat?

Waarom onze klanten vaak voor een Spectral meubel gemonteerd aan de wand kiezen, ligt voor de hand. Een zwevend tv-meubel is niet trendgevoelig en geeft een minimalistische uitstraling. Het is passend in een modern of klassiek interieur en niet geheel onbelangrijk; de (robot)stofzuiger vindt het veel makkelijker om de boel schoon te houden. Daarbij is het voordeel dat de stopcontacten in het meubel weg vallen zodat je bij een goede voorbereiding helemaal geen kabels of stopcontacten meer hoeft zien. Als wij toch de breedte, hoogte en diepte op wens aanpassen, is het uitfrezen van extra gaten in de achterwand letterlijk kinderspel. Bekijk hier alvast de mooiste voorbeelden van een zwevend tv-meubel...

Wat is de ideale hoogte voor een zwevend tv-meubel van Spectral?

In de regel hanteren wij altijd als basis bovenzijde Spectral-meubel: 50,0 cm + 12-20 cm onderzijde televisie. Dit is afhankelijk of de televisie aan de wand gemonteerd wordt of dat de tv gemonteerd wordt aan de draaibare tv-beugel van Spectral. Omdat dit het beste te bepalen is tijdens de montage van het meubel, is het advies dan ook om te kiezen voor de Spectral Montage Service. Lees ook de blog: de ideale hoogte voor een zwevend tv-meubel...

Spectral Montage Service of zelf een Spectral meubel monteren?

Gaat het om een staand enkelvoudig tv-meubel van Spectral? Ben je de handigheid zelf en weet je het verschil tussen een caox, optical, hmdi, upt-kabel? Weet je om te gaan met de Ziggo, KPN, Humax decoder en het instellen van de lip-sync in combinatie met de laatste tv en soundbar software? Kun je in je eentje de 55” of 65” Smart televisie met de juiste schroeven die niet door de voorzijde van het scherm heenkomen aan de VESA-adapter monteren? Slechts een paar vragen waar het antwoord volledig JA op moet zijn… dan kun je prima de montage van een Spectral meubel zelf doen. In alle andere gevallen adviseren wij de Spectral montage service, zodat het achteraf ook nog elke dag genieten is. Meer weten, lees de reviews hier...