Tv-meubels kopen voor je tv, soundbar en subwoofer?

Op zoek naar een nieuw tv-meubel met speakerdoek? Hier lees je alles over de soundbar tv-meubel oplossingen van Spectral.

Zo kom je van tevoren precies te weten waar je naar onze mening allemaal rekening mee zou moeten houden, bij de aanschaf van een Smart furniture tv-meubel op maat.

Eenmaal Google raadplegen en je zult al snel merken dat het internet vol staat met aanbieders van tv-meubels. Maar het is Spectral dat sinds de oprichting in 1994 nog altijd aangeduidt wordt als het meest vooraanstaande meubelmerk op tv-meubel gebied, daarom durven wij te claimen dat Smart furniture van Spectral het origineel is.

Het is dan ook niet voor niets dat Spectral als pionier en de absolute specialist in design tv-meubels wordt gezien en worden wij vaak voor anderen als inspiratiebron gebruikt. Waarbij veel fabrikanten niet meer in Europa produceren, is het origineel dat Spectral heet nog altijd 100% made in Germany.

Bekijk en lees de onderstaande informatie:

Waar moet ik allemaal aan denken bij het kopen van een nieuw tv-meubel met speakers?zwevend tv-meubel spectral ameno black

spectral ameno 3.47 m

zwevend tv-meubel

zwevend tv-meubel spectral air champagne

spectral air 3.20 m

zwevend tv-meubel

tv-meubel met speakers

Hoe groot moet mijn tv-meubel zijn? Welke breedte past het beste bij mijn televisie? Wil ik een staand of zwevend tv-meubel?

Natuurlijk is dit belangrijk om te weten, maar uit ervaring kunnen wij zeggen dat de eerste vraag over een nieuwe tv-meubel zou moeten zijn: 

Wil ik mijn bestaande televisie en randapparatuur gebruiken bij mijn nieuwe tv-meubel, of wil ik nu alles eindelijk in 1x helemaal goed? Ook voor een bestaande tv en soundbar hebben wij de gewenste tv-meubel oplossing. Eventuele twijfel of vragen kunnen wij in de regel wegnemen door je uit te nodigen in de Spectral showroom gevestigd in Harderwijk, of wij brengen je in contact met de Spectral Brand store specialisten welke te vinden zijn in heel Nederland en België. 

Breng je een bezoek aan de Spectral showroom dan zorgen onze eigen adviseurs dat je nagenoeg op alle tv-meubel vragen niet alleen het juiste antwoord krijgt, maar wordt er ook verder meegedacht. Voor de klanten die geweest zijn is het naast een inspirerende ervaring om de mooiste Spectral tv-meubels in het echt te zien, maar ook gelijk een totaalbeleving door de combinatie van het nieuwste op televisie en soundbar gebied. 

Zo weet je als klant van te voren of de bestaande tv en soundbar nog wel voldoet, met welke aansluitingen je achter het tv-meubel rekening dient te houden, want geloof ons hier wordt bij de meeste aankopen te simpel overgedacht. Bij het vrijblijvende bezoek aan de Spectral showroom ontvang je een 3D-tekening inclusief een prijsoverzicht, weet je ook gelijk of de bestaande tv en apparatuur passend is of dat het toch slimmer is om te gaan voor een compleet nieuwe tv en soundbar.

Hoe groot? Welke breedte, diepte en hoogte? Wil ik staand of een zwevend tv-meubel?

De afmeting van het ideale tv-meubel is natuurlijk afhankelijk van het formaat televisie. Een nieuwe OLED of QLED-televisie heeft een minimale breedtemaat van 123 cm (55" inch) wanneer je praat over de meeste verkochte tv-maat. Een 55" televisie is vandaag de dag ook echt de standaard maatvoering waarbij de tv binnen het meubel of minimaal gelijk aan de breedte van het meubel zou moeten zijn voor een mooie verhouding.

De breedte van een tv-meubel met een 55" inch televisie is minimaal 1.40 m, waarbij een breedte van 1.60 m de verhouding tot tv en meubel het mooiste tot zijn recht laat komen. De diepte van een tv-meubel is geheel afhankelijk van de aanwezige apparatuur welke uit het zicht in het tv-meubel geplaatst wordt. Een soundbar van Sonos bijvoorbeeld past namelijk al in een Spectral soundbar meubel met een totale diepte van slechts 38 cm, maar wil je hierin ook nog de Sonos Subwoofer laten verdwijnen dan is een diepte van minimaal 48 cm noodzakelijk. 

Komen we uit bij de juiste hoogte van een tv-meubel dan is de kijkhoogte van belang: dit is een combinatie van de zithoogte op de bank en of het een staand of zwevend tv-meubel betreft, daarover lees je meer in het volgende vraag en antwoord blok.

Is een tv-meubel op maat ook mogelijk bij Spectral?

De tv-meubels in de collectie van Spectral zijn modulair opgebouwd, hiermee kun je de meest gekozen combinaties maken en krijg je direct vanuit onze 3D-software alle details in beeld met een complete prijsopgave. Toch komt het steeds vaker voor dat de breedte, diepte en hoogtemaat net niet helemaal naar wens. Geen probleem. De Spectral tv-meubels zijn ook leverbaar als maatwerk tv-meubels en worden zo op de millimeter nauwkeurig naar wens geproduceerd, zelfs een eigen indeling of speciale aanpassing van het tv-meubel behoren tot de mogelijkheden.

tv-meubel op pootjes

spectral scala 2.20 m

staand tv-meubel op pootjes

zwevend tv meubel spectral next pebble

spectral next 2.00 m

zwevend tv-meubel wandhangend

Een zwevend tv-meubel of toch een staand tv-meubel?

Waar moet je absoluut rekening mee houden bij een zwevend of staand tv-meubel? Eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat! De meest verkochte Spectral tv-meubels zijn zwevend aan de wand, wel zo mooi en praktisch. Toch maken wij vaak genoeg mee dat de klanten een zwevend tv-meubel gekozen hebben zonder vooraf over de juiste informatie te beschikken. 

Gewoon even in de muur boren en vastschroeven toch? Nou nee, hier komt echt veel meer bij kijken. Iets heel simpels, waar vaak niet over nagedacht wordt is bijvoorbeeld; waar zitten mijn stroom, coax en data aansluitingen voor het aansluiten van de apparatuur en het signaal van de televisie? Is het een stenen muur of een gipswand zonder houten voorzetwand? Lopen de leidingen in de muur naar beneden of recht omhoog, precies waar de wandbeugels komen te zitten van het tv-meubel. En zo zijn er nog veel meer punten waar je aan moet denken voor het perfecte plaatje met niet geheel onbelangrijk een veilig eindresultaat.

Over de wandbeugels van een tv-meubel gesproken! Een zwevend tv-meubel van Spectral heeft een ophangmechanisme met stelmogelijkheid waarbij het tv-meubel volledig gesteld kan worden zodat deze uiteindelijk helemaal waterpas komt te hangen. Een haaklat op de muur schroeven en het meubel daaraan ophangen kan uiteraard, maar geeft weinig mogelijkheden tot stellen iets wat vaak niet ideaal is wanneer de muur niet strak gestuct is. 

Wij adviseren bij de keuze van een wandhangend tv-meubel altijd om te kiezen voor de Spectral montage service, waarbij onze eigen Spectral monteurs dagelijks de mooiste Spectral meubels veilig en strak aan de wand monteren. Lees onze Spectral reviews over de Spectral montage service.

Wat is de ideale hoogte voor een tv-meubel? De juiste hoogte voor een tv-meubel hebben wij als eens uitgebreid beschreven in onze blog: de ideale hoogte voor een zwevend tv-meubel... 

Eentje er toch alvast uitlichten is bijvoorbeeld de praktische kant van een zwevend tv-meubel: je kunt er eenvoudig met de stofzuiger onder komen en het vormt geen obstakel meer voor de robotstofzuiger, wanneer deze het werk voor je uit handen neemt. Is de muur simpelweg niet geschikt om een tv-meubel aan op te hangen, dan zijn er binnen de Spectral collectie verschillende pootjes beschikbaar of kun je zelfs kiezen voor een stalen frame onder het meubel in kleur gespoten. Wil je alvast inspiratie opdoen? Kijk dan naar de Spectral Binnenkijkers - allemaal zorgvuldig gemonteerd door onze eigen Spectral monteurs.

spectral tv-meubel mat

tv-meubel mat

Spectral gesatineerd glas

spectral tv-meubel hoogglans

tv-meubel hoogglans

Spectral hoogglans glas

Kies ik voor een gelakt tv-meubel?

Wat is de beste afwerking voor een tv-meubel op de lange termijn? Veel fabrikanten bieden gelakte tv-meubels aan in hoogglans of in een mat gespoten afwerking. Iets wat er van afstand natuurlijk fraai uit zal zien, maar zeker bij een hoogglans gelakte afwerking kan dit krasgevoelig kan zijn. Dit komt omdat elk tv-meubel veel stof aan zal trekken doordat de televisie en randapparatuur statisch geladen zijn. Verkeerd schoonmaken of een dungespoten laklaag kan resulteren dat een gelakt tv-meubel snel in kwaliteit afneemt.

Wat is het verschil met de afwerking van een Spectral tv-meubel? De basis van een Spectral tv-meubel is gemaakt van hoogwaardig plaatmateriaal in de beste kwaliteit. Voor de afwerking is gekozen voor de glazen topplaat waarbij de onderzijde in elke gewenste kleur wordt gespoten. De fronten en zijkanten van het meubel zijn op dezelfde manier ook met glas bekleed. Het allergrootste voordeel van een glasafwerking is dat het nooit zal verkleuren, de laklaag in kleur wordt aan de onderzijde van de glasplaat gespoten. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van Optiwhite glas (extra helder) in glossy (hoogglans) of in gesatineerd (mat) glas, waarbij de satijn afwerking als voordeel heeft dat het bijna niet meer als glas te herkennen is. Dit geeft je het gevoel van een zijdeglans gespoten tv-meubel. 

Bijkomend voordeel: de glazen topplaat is op een slimme manier gemonteerd, zodat deze altijd te vernieuwen is mocht de kleur van topplaat om wat voor reden bijvoorbeeld niet meer bevallen of als er per ongeluk toch schade aan is ontstaan. Dit voorkomt dat je een heel nieuw meubel moet demonteren om te laten overspuiten. Een ander kenmerk van een Spectral meubel met een glasafwerking is het kleurenpallet: zo heb je maar liefst de keuze uit 2.000 unieke kleuren zonder meerprijs en door de glasdikte van slechts 4 mm een mooie luxueuze uitstraling.

Krasvast of krasvrij glas? De glasplaten welke Spectral voor zijn tv-meubels gebruikt zijn van het type Optiwhite (extra helder en kleurecht). Deze glasplaten zijn krasvast, en ontstaat daardoor niet zomaar een kras in het glas. De levensduur van een Optiwhite glasplaat is oneindig lang, maar zijn zoals gezegd wel krasvast maar niet krasvrij. Eigenlijk net zoals de benaming "roestvrij staal" welke in de volksmond verkeerd is. 

De juiste benaming is "roestvast staal" RVS is een legering van circa 80% ijzer met een aantal toevoegingen zoals chroom, nikkel en molybdeen. Door deze toevoegingen wordt een roestvaste 'huid' op het materiaal gevormd. Daardoor gaat roestvast staal jarenlang mee!

Kun je bij Spectral dan niet kiezen voor een gelakt tv-meubel? Zeker wel, de Spectral Next tv-meubels hebben als basis een gelakte afwerking. Dit hoogwaardige materiaal heet Primeboard XTreme Matt wordt gecomplementeerd met een anti-fingerprint effect. Het biedt bescherming tegen vervuiling en zorgt voor een snelle reiniging.en geeft een nog mooiere en hoogwaardigere afwerking dan een gespoten gelakt tv-meubel.

Dicht meubel of soundbar tv-meubel?

Soundbar op het meubel of uit het zicht in het tv-meubel? Wat de bekende tv-merken ook elke keer weer verzinnen met de introductie van een nieuwe televisie, het geluid wat een platte televisie laat horen wordt dan wel steeds beter maar het is nog steeds niet bepaald indrukwekkend. In veel gevallen kom je vroeg of laat tot de conclusie dat een soundbar met losse subwoofer onvermijdelijk is, om tijdens een filmavond of bij het bingewatchen van een nieuwe Netflix serie toch thuis het bioscoopgevoel zelf te ervaren. 

De soundbar zichtbaar op het tv-meubel voor de televisie is een prima oplossing, maar in combinatie met een subwoofer leidt dit af van wat je graag wilt zien namelijk; alleen het mooiste beeld en het bioscoopgeluid voelen zonder dat je de speakers en kabels ziet. Voor dit probleem heeft Spectral als specialist de oplossing voor stijlvol wonen zonder zichtbare sound, sub en een wirwar van kabels.

Soundbar tv-meubels: Spectral heeft de grootste collectie soundbar tv-meubels waarbij de integratie van bijvoorbeeld de nieuwste Sonos soundbar (Arc, Beam) en Sonos sub in het tv-meubel geïntegreerd worden, om vervolgens uit het zicht achter de stofbespannen klep met akoestisch speakerdoek te verdwijnen. Hierin heb je de keuze uit 5 stofkleuren.

Universele soundbar-adapter: De soundbar tv-meubels van Spectral zijn voorzien met een speciale universele soundbar-adapter (max. soundbar hoogte 21 cm / 11 cm diep / breedte per meubel verschillend). Hierop kun je de soundbar plaatsen en in hoogte verstellen zodat het geluid goed klinkt, voor de subwoofer is er een speciale uitvoering in het meubel zodat deze de lage tonen kwijt kan en niet zal resoneren in het meubel.

Spectral soundbar by Canton: Is de soundbar nog niet aangeschaft en zit je niet te wachten op een losse subwoofer? Dan is er ook een slimme oplossing van Spectral - waarbij het bekendste Duitse merk Canton exclusief voor Spectral soundbars heeft ontwikkeld met een geïntegreerde subwoofer. Dit ziet er niet alleen fraaier uit, klinkt ook fantastisch en zorgt voor meer opbergruimte in het tv-meubel zelf.

Spectral Soundbar modellen:

BRA3actieve streaming soundbar gekoppeld met Google Cast en Spotify Connect
VRA3actieve streamming soundbar gekoppeld met Google Cast en Spotify Connect

Bekijk hier de BRA3 tutorial van Spectral.

BRP1passieve soundbar speciaal ontwikkelt i.c.m. de Sonos Amp.
VRP1passieve soundbar speciaal ontwikkelt i.c.m. de Sonos Amp.

De passieve soundbar BRP1 en VRP1 heeft als groot voordeel dat deze samen met de Sonos Amp verder uit te breiden is met andere Sonos producten. Simpelweg de Sonos Sub en Sonos One achterspeakers toevoegen bij de Sonos Amp in de Sonos APP en je hebt een thuisbioscoop die subliem klinkt, er waanzinnig uit ziet in het Spectral meubel en altijd up to date is dankzij Sonos.

Benieuwd hoe dit allemaal klinkt? Wij laten het je graag horen in de Spectral showroom, zodat je zelf kunt oordelen of dit de ultieme oplossing is voor thuis.

Een dicht tv-meubel met een gesloten klep, heeft Spectral dat dan niet? Misschien is dit niet het eerste waar je aan denkt bij een tv-meubel van Spectral, maar elk model is ook leverbaar met een dichte gesloten klep waarachter de randapparatuur uit het zicht kan staan. De randapparatuur bedienen is geen probleem door de speciale Spectral infrarood-link systemen; zo kun je met de eigen afstandsbediening van de televisie of die van KPN/Ziggo blijven zappen met een dichte klep terwijl je tv-kijkt.

soundbar tv-meubel spectral sound

soundbar tv-meubel 2.75 m

Spectral Scala inclusief Spectral soundbar

soundbar tv-meubel spectral-sonos

soundbar tv-meubel

Spectral Scala inclusief Sonos soundbar

Geen ruimte voor een tv-meubel?

De televisie en soundbar aan de muur monteren toch? Dit is nog steeds een prima oplossing, maar in de regel zit je nog steeds met de randapparatuur zoals de digitale box van KPN/Ziggo en de (spelcomputer). Eerlijk is eerlijk het kan een heel mooi totaalplaatje zijn, wanneer je alle kabels in de muur laat frezen. Wij horen je al denken? Ik ga toch niet opnieuw beginnen in mijn net strak gestucte muur! Doe je het niet, dan is uiteindelijk de ergenis groter en achteraf gebeurt het niet meer net zoals het meteen plaatsen van de plinten aan de muur bij een nieuwe houten vloer.

Misschien hebben wij de oplossing voor je? De tv-standaards of soundbar tv-standaard van Spectral; omdat dit een echte interieurtrend aan het worden is mede dankzij de succesvolle lifestyle televisies van Samsung, heeft Spectral zich ook gespecialiseerd in verschillende tv-standaard met een eigentijds design.

Je kunt het complete overzicht van de Spectral tv-standaards hier bekijken om te zien hoe je ook bij weinig ruimte in de woonkamer een perfecte setting kunt realiseren met de Spectral Art, Circle, Tube of de Tray modellen.