spectral-08_1450x962
sp_submenu_001_1860x900
sp_submenu_002_1860x900
sp_submenu_003_1860x900
sp_submenu_004_1860x900

Spectral behind the scenes

Fabriek 4.0. Als je de naam "Mega" krijgt moet er wel eerst wat gebeuren. Met het modewoord »Mass Customization« kunnen we het allemaal duidelijk maken. Op dit moment is iedereen op zoek naar maatwerk van producten  En dat zet het zweet op het voorhoofd van veel meubelfabrikanten. Maar niet bij Spectral. In de Smart Factory van Pleidelsheim komt de wens van de klant als ontwerper van onze meubelen elke dag steeds meer dichterbij.

De Pleidelsheimer smart factory

Enorm individueel. Wat een paar jaar geleden nog ondenkbaar was is vandaag de dag realiteit. Of het nu gaat om textiel, eten of meubels: consumptiegoederen afgestemd op persoonlijke wensen en behoeften zijn vaak maar een muisklik verwijderd dankzij nieuwe productietechnieken. Een zelf samengestelde mueslimix of zelf je eigen sneakers ontwerpen geeft mensen een eigen karakter en individualiteit. Bij Spectral opent deze sociale ontwikkeling deuren. Oprichters van het bedrijf Frank en Markus Krämer willen hun klanten altijd zoveel mogelijk vrijheid geven bij het realiseren van hun persoonlijke wensen. Geeft dit problemen? Ja, dit kan namelijk niet worden gerealiseerd met oude methoden omdat de "klassieke" industriële meubelproductie alleen functioneren door grote hoeveelheden identieke onderdelen te produceren. Dit is efficiënt en zorgt voor constante producteigenschappen maar dat is geen oplossing als je maatwerk wilt realiseren en er met de hoogste normen van kwaliteit, precisie en stiptheid moet worden geproduceerd. Voor Spectral is de oplossing voor dit probleem inmiddels gevonden, namelijk: Manufaktur 4.0. Dit machinepark is de perfecte combinatie die klassieke meubelambacht en de modernste Industrie 4.0-technologie samenbrengt.

sp_submenu_001-1450x962
sp_submenu_01_1250x1048

Niemand kan het beter dan Manfred

Zo wordt de machine door onze medewerkers in de fabriek liefdevol genoemd. Deze machine zorgt ervoor dat panelen op een intelligente en snelle manier worden gesneden, gefreesd en geboord.

sp_submenu_03_1250x1048

Manufaktur 4.0

Na het snijden ontvangen alle elementen een unieke streepjescode en gaan ze door naar de volgende stap.

sp_submenu_02_1250x1048

SNELHEID

»WE WAREN OP ZOEK NAAR EEN SNELLER PAARD MAAR ZIJN MET EEN RACEWAGEN TERUGGEKOMEN«

Smart furniture pionier

Flashback. Herfst 2014. Mark en Frank Krämer probeerde na intensieve analyses antwoorden te krijgen op de vraag hoe de Spectral productie geschikter kon worden gemaakt voor de toekomst. Ze zijn in mei 2015 naar Hannover gegaan waar de toonaangevende internationale vakbeurs voor hout- en houtindustrie LIGNA plaatsvond. Het machinepark van Spectral werd aangevuld na het bewonderen van de modernse machines over de hele wereld. Een goed plan dat plotseling een verrassende wending nam. De oplossing werd gevonden op de stand van de HOMAG Group, 's werelds grootste fabrikanten van machines en installaties voor de houtverwerkende industrie. Markus Krämer ontdekte daar waar hij lange tijd naar op zoek was. Een goedwerkend machinepark waarmee de meubelindustrie in kaart kon worden gebracht. Genaamd: Industrie 4.0. Slechts 15 maanden later brak er een nieuw tijdperk aan in Pleidelsheim. 'S Werelds kleinste aantal units gingen live en brachten Spectral van een ouderwetse meubelmaker naar een slimme meubelpionier. "We wilde in Hannover een sneller paard kopen en kwamen met een raceauto terug," herinnerde Markus Krämer zich. De volledig genetwerkte en zeer flexibele machine op het gebied van ontwerp, materialen en afmetingen opende mogelijkheden die voorheen ondenkbaar waren. Voor een bedrijf, dat uitsluitend op een ordergerelateerde basis produceert, was dit een lot uit de loterij.

sp_submenu_002-1450x962
sp_submenu_04_1250x1048

Vrijwel elk Spectral meubel is uniek

In de Spectral Smart Factory wordt klassieke meubelambacht met de moderne industrie 4.0 technologie samengebracht.

sp_submenu_06_1250x1048

Top kwaliteit made in Germany

Ongeveer 150 medewerkers werken samen in één van de modernste fabrieken voor entertainment meubelen zodat jij thuis van topkwaliteit in je woonkamer kunt genieten.

sp_submenu_05_1250x1048

The Italian job

»ieder individuele mens speelt een belangrijke rol bij het concept maatwerk«

Door te investeren in ons werk in Pleidelsheim bij Stuttgart is er een duidelijke bekendheid in de productiestandaard van Duitsland afgegeven

De Spectral productie richt zijn pijlen op 3 punten namelijk: een krachtige planningssoftware, moderne machines met consistente communicatie tussen het werkstuk en de machine - en last but not least, de werknemers die elk meubel met de hand monteren en persoonlijk zorgen voor de speciale wensen van de klant. Aan het begin van elk productieproces staat de wens van de klant en een hoogwaardig eindresultaat voorop. De ongelooflijke verscheidenheid aan kleuren, materialen en configuratiemogelijkheden maken alle meubels uniek. De productieorder voor het specifieke meubel landt eerst op de computers van de Spectral Planner waar hij onder andere een plausibiliteitscontrole moet ondergaan. Aan het eind is er een ordergerelateerde dataset die alle afzonderlijke onderdelen bevat inclusief de productspecificaties. Daarna volgt de daadwerkelijke productie waarbij materialen intelligent worden gesneden, gemalen en geboord tijdens het proces. Elk van de gemaakte panelen krijgt nu zijn eigen identiteit in de vorm van een barcode die alle verwerkingsinformatie bevat. Met deze streepjescode communiceert het component met de verschillende bewerkingsmachines gedurende alle volgende productiestappen. Maar om een meubel perfect te maken is er gelukkig meer nodig dan alleen machines en programma's. Soepele vingers en getrainde ogen. En dat is wat Spectral bijzonder maakt. Het meubilair wordt nog steeds met de hand geassembleerd door ervaren personeel. Voor speciale wensen van klanten wordt nog steeds oude ambacht gebruikt. Verantwoordelijk hiervoor is Achim Pramschiefer die zijn team persoonlijk door het productieproces begeleidt en ervoor zorgt dat alle speciale wensen op tijd, handgemaakt en van de hoogste haalbare kwaliteit kan worden gerealiseerd. Aan het einde van de montage wacht een ultramoderne verpakkingsmachine die precies weet hoeveel dozen karton er nodig zijn. De dozen worden op de milimeter nauwkeurig geknipt. Wat hier wordt verpakt is kwaliteitsmeubilair vervaardigd met maximale precisie en procesbetrouwbaarheid en waarbij de meeste onderdelen speciaal voor elke order zijn vervaardigd.

spectral-12_1450x962